Poëzieweek

Categorieën blog

Op de radio (was het in De Taalstaat?) hoorde ik een paar dagen geleden het gedicht ‘Vreemdeling’ van Paul Rodenko. Het raakte me zo dat ik mezelf een bundel van hem beloofde. En ik verheugde me op het poëzieweekgeschenk van Tom Lanoye.

Poëzieweek. Plank met enkele boeken.

Dus toog ik vanmiddag vol blijde verwachting met mijn rugzakje naar de plaatselijke boekhandel. Poëzieweek, dus er was vast een hele tafel opgetuigd met mooie bundels. Ik slenterde langs de Top-10, langs Actueel en nog het een en ander. Achter in de winkel aangeland had ik de poëzietafel nog steeds niet ontdekt. Had ik iets gemist? Terug naar voren – nee, geen tafel met gedichten. In de kasten dan? Zoekend gleden mijn ogen langs de bordjes erboven: Koken, Reizen, Psychologie, Literatuur. Géén Poëzie. In één van de Literatuurkasten dan? Na de z ontwaarde ik aan het begin van een plank een onopvallend tussenzetbordje: Poëzie. Yes! De voorraad begon met J.C. Bloem – om al aan het eind van diezelfde plank te eindigen met twee dikke delen Willem Wilmink. Daaronder nog een centimeter of vijftien met dunne bundeltjes van Toon Tellegen. Dat was het.

Wat een armzaligheid. De miezer buiten maakte me niet vrolijker. Mijn lege rugzak hupte op en neer, zuchtend strelend langs mijn jas.

AVG en privacy

Categorieën Geen categorie
Privacy-contactgegevens

Ik kreeg vanmorgen een mailtje. Van een ‘online review community’. Het schijnt dat ik een profiel bij ze heb, en dat ik daarop kan inloggen om mijn privacy-instellingen aan te passen.
Nooit van ze gehoord, geen idee hoe ze aan mijn e-mailadres komen en hoe ik een profiel bij ze kan hebben. Maar met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in aantocht gaat mijn privacy ze kennelijk erg aan het hart.

Wat nu gedaan?

Ik zit in een spagaat. Als ik niks doe weet ik niet welke gegevens deze club van mij heeft én ga ik zwijgend akkoord met hun voorwaarden. Maar hoe moet ik wel iets doen? Ik durf niet eens ‘inloggen’ aan te klikken bij ze. Het ziet ernaar uit dat deze community dus vooral haar eigen gegevens beschermt.

Uw gegevens bij mij

Als ik uw gegevens heb, zijn dat alleen uw zakelijke gegevens: naam en bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer (voor zover ik weet: zakelijk), en soms uw werk-/postadres en uw functie. Ook interviewopnames bewaar ik. De gegevens dus die u zelf aan mij hebt laten weten, en die ik alleen gebruik om zakelijk contact met u te onderhouden in het kader van mijn tekstactiviteiten. En om na gedane arbeid een factuur te kunnen sturen – ook al heeft u die misschien liever niet.

Verwijderen

Hebt u ooit zakelijk contact met mij (als ‘Klare Taal’ of ‘De Schrijflijn’) gehad en wilt u niet dat ik uw gegevens bewaar? Laat dat gerust weten. Een mailtje of telefoontje is genoeg.

Telefoon

Categorieën Geen categorie

vaste telefoon

Zelden heeft het geluid van de telefoon me zo blij gemaakt als vandaag. Alles doet het weer. Soms is e-mail praktischer, maar ik vind direct telefonisch contact vaak fijner: het is sneller en het veroorzaakt minder misverstanden. Ook voor mijn interviews is de telefoon natuurlijk onmisbaar. En de mobiel haalt het niet bij de vaste lijn qua geluidskwaliteit en qua gevoel.

Dus ik ben vandaag een blij mens!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren