AVG en privacy

Categorieën Geen categorie
Privacy-contactgegevens

Ik kreeg vanmorgen een mailtje. Van een ‘online review community’. Het schijnt dat ik een profiel bij ze heb, en dat ik daarop kan inloggen om mijn privacy-instellingen aan te passen.
Nooit van ze gehoord, geen idee hoe ze aan mijn e-mailadres komen en hoe ik een profiel bij ze kan hebben. Maar met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in aantocht gaat mijn privacy ze kennelijk erg aan het hart.

Wat nu gedaan?

Ik zit in een spagaat. Als ik niks doe weet ik niet welke gegevens deze club van mij heeft én ga ik zwijgend akkoord met hun voorwaarden. Maar hoe moet ik wel iets doen? Ik durf niet eens ‘inloggen’ aan te klikken bij ze. Het ziet ernaar uit dat deze community dus vooral haar eigen gegevens beschermt.

Uw gegevens bij mij

Als ik uw gegevens heb, zijn dat alleen uw zakelijke gegevens: naam en bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer (voor zover ik weet: zakelijk), en soms uw werk-/postadres en uw functie. Ook interviewopnames bewaar ik. De gegevens dus die u zelf aan mij hebt laten weten, en die ik alleen gebruik om zakelijk contact met u te onderhouden in het kader van mijn tekstactiviteiten. En om na gedane arbeid een factuur te kunnen sturen – ook al heeft u die misschien liever niet.

Verwijderen

Hebt u ooit zakelijk contact met mij (als ‘Klare Taal’ of ‘De Schrijflijn’) gehad en wilt u niet dat ik uw gegevens bewaar? Laat dat gerust weten. Een mailtje of telefoontje is genoeg.