Mirjam Jochemsen

portretfoto Mirjam Jochemsen schrijft over water

Ik ben een veelvraat

Als flexitariër en als tekstschrijver. Maar als tekstschrijver hou ik vooral van water. Niet alleen schoon en helder drinkwater maar ook groene soep en zoute kwel.

Wat ik voor u schrijf

Informatieoverdracht, kennis delen, human interest, dat is waar ik goed in ben. U kunt mij vragen om een artikel voor uw nieuwsbrief of vakblad. Of een factsheet, brief, websitetekst of brochure.

Ik schrijf over water…

Ik schrijf vooral over water en waterbeheer en over aanverwante onderwerpen als ruimtelijke ordening, natuurbeheer, landbouw en duurzaamheid. Waterpleinen, groene daken, HWBP, energie- en grondstoffenfabriek, circulariteit, duurzaam aanbesteden – het zijn voor mij bekende begrippen.

… maar ook over…

verschillende takken van wetenschap, bijvoorbeeld in Leidraad (het alumnimagazine van de Universiteit Leiden). In het verleden heb ik ook meegewerkt aan publicaties over o.a. de geschiedenis van de Leidse Hofjes, dyslexie en adhd (beelddenken), en ketenhandhaving. Voor de Wereldwinkel schreef ik op vrijwillige basis.

Wat ik voor u kan doen

Twijfelt u over uw communicatie? Wat het moet worden, een folder of een website? Of allebei? Ik denk met u mee over plaats, vorm en inhoud van uw tekstboodschap. En ik sla niet zomaar aan het schrijven of interviewen. Ik wil weten waarover het gaat, dus ik lees me goed in voordat ik begin. Natuurlijk maak ik daarbij ook dankbaar gebruik van uw kennis en inzichten.

Ik ben een bèta met taalgevoel. Mijn achtergrond in de biochemie en de rechten geeft me een kritische, analytische kijk op inhoud en structuur van een tekst. Mijn taalgevoel en ervaring staan garant voor een toegankelijke schrijfstijl zonder ballast. Én u kunt rekenen op mijn betrokkenheid en een prettige samenwerking.

Waar u mij kunt vinden

kikker in mijn vijverOp het Zuid-Hollandse water natuurlijk, in een roeiboot met mijn maatjes van de roeivereniging. Of ’s zomers in een kano op een Frans riviertje. Of in zwem- of regenwater. In mijn tuin kan ook, genietend van de kikkers (of zijn het padden?) in de met regenwater van het dak gevulde vijver.

En als tekstschrijver? Misschien op een borrel of bij een workshop van Tekstnet. Ik ben pluslid van Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstprofessionals. De kennisuitwisseling en persoonlijke contacten met collega’s zijn niet alleen voor mijzelf goud waard, ook u profiteert daarvan! In mijn professionele netwerk zitten bovendien niet alleen tekstprofessionals, vormgevers, fotografen en webbouwers, maar ook een verzekeringsman, een kok en een groepscoach – om maar iets te noemen.

Als het over water, natuur of platteland gaat, werk ik regelmatig samen met tekstschrijver en redacteur Nico van der Wel.

Details over mij, mijn werk en mijn netwerk vindt u in mijn LinkedIn-profiel. U kunt me ook volgen op Twitter.

Nu vind ik graag u!

U wist het al: ik ben een veelvraat. Het enthousiasme van mijn klanten slaat gemakkelijk op mij over. Eigenlijk is elk onderwerp interessant. Dus neem contact met me op en vertel wat voor u belangrijk is. Dan kijken we samen wat ik voor u kan doen. Ik laat me graag verrassen door uw verzoek!

Ik ben erkend lid van Tekstnet

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

logo Tekstnet aanklikbaar